NHMATA PDO ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΣΩΜΑΤΟΣ

Μη Επεμβατικές Θεραπείες

Τα νήματα PDO συνιστούν μία πρωτοποριακή, μη επεμβατική τεχνική ανόρθωσης των ιστών του προσώπου, που συμβάλλει στην άμεση ανάκτηση ελαστικότητας και σφριγηλότητας του δέρματος.

Πρόκειται για εξειδικευμένα νημάτων PDO τα οποία τοποθετούνται κάτω από το δέρμα προκειμένου να ανορθώσουν τους ιστούς και να βελτιώσουν την υφή του δέρματος.

Νήματα PDO

Τα νήματα PDO (polydioxanone) είναι κατασκευασμένα από ένα βιοσυμβατό απορροφήσιμο υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην χειρουργική.

Τα νήματα PDO εισάγονται στο δέρμα με λεπτές εύκαμπτες κάνουλες ή βελόνες και ανάλογα με το σημείο στο οποίο θέλουμε να δράσουμε, τοποθετούνται με ιδιαίτερο κάθε φορά τρόπο, ώστε να σχηματίζεται ένα πλέγμα στήριξης των ιστών.

Οι βελόνες στην συνέχεια απομακρύνονται, ενώ τα νήματα απορροφούνται, δημιουργώντας ένα νέο φυσικό πλέγμα που στηρίζει και ανορθώνει τους ιστούς.

Νήματα PDOΣε ορισμένες περιπτώσεις και ιδίως για την ανόρθωση του προσώπου και του λαιμού μπορούν να προστεθούν μερικά νήματα COG της ίδιας κατηγορίας.

Είναι νήματα με ειδικά άγκιστρα που έχουν τη δυνατότητα εξωτερικής έλξης του δέρματος προς την επιθυμητή κατεύθυνση, ώστε να ανορθώσουμε τις περιοχές με έντονη χαλάρωση.

Ο αριθμός και οι διαστάσεις των νημάτων που χρησιμοποιούνται κάθε φορά εξατομικεύονται, ανάλογα με το μέγεθος της χαλάρωσης και τις περιοχές που θέλουμε να βελτιώσουμε.

Συνήθως γίνεται συνδυασμός διαφορετικών μεγεθών για ένα βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Νήματα PDOΤα νήματα PDO και COG εκτός από ανόρθωση των ιστών, προκαλούν και ενεργοποίηση των ινοβλαστών, δηλαδή των κυττάρων που παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και συστατικά της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας, όπως το υαλουρονικό οξύ.

H θεραπεία με νήματα PDO ή  COG αποτελεί ιδανική θεραπεία για τη διόρθωση της χαλάρωσης του περιγράμματος του προσώπου, των ρινοπαρειακών πτυχών, του λαιμού, την ανόρθωση των ζυγωματικών, των οφρύων, της κοιλιακής χώρας, του στήθους, των γλουτών, των μηρών και των βραχιόνων.

Το γεγονός ότι το υλικό είναι βιοαπορροφήσιμο ελαχιστοποιεί την πιθανότητα επιπλοκών, και εξασφαλίζεται ένα φυσικό αποτέλεσμα, αφού τα συγκεκριμένα νήματα ενοποιούνται με τους ιστούς.

Ο ασθενής δεν πονάει και χρήζει μόνο αντιβιωτικής αγωγής μετά την εφαρμογή των νημάτων, οπότε και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της ανόρθωσης με  νήματα είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να παρέμβουμε ταυτόχρονα σε πολλά από αυτά τα σημεία κατά τη διάρκεια μίας και μόνο εφαρμογής.

Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, διαθέτει πιστοποίηση CE (από την Ευρωπαϊκή Ένωση) και χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις χώρες του κόσμου τα τελευταία χρόνια.

Η εφαρμογή είναι σύντομη, εύκολη και ανώδυνη, αφού η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, με τη χρήση τοπικής ή και καθόλου αναισθησίας.

Νήματα PDO

Μετά την εφαρμογή των νημάτων – τα οποία απορροφώνται σε διάστημα 6 μηνών – το αισθητικό αποτέλεσμα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αφού συνεχίζεται η παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η μέγιστη ανάδειξή του επιτυγχάνεται σε 3 μήνες.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας διατηρείται για 12 – 15 μήνες.

Μετά από αυτό το διάστημα η διαδικασία μπορεί να συμπληρωθεί ή να επαναληφθεί εξ ολοκλήρου.

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣemailskypefacebookinstagram