ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Υπηρεσίες Σώματος

ΛιποαναρρόφησηΗ συσσώρευση λίπους που «επιμένει», κάτω από το πηγούνι, στους βραχίονες, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γοφούς, τις γάμπες, τους αστραγάλους, δεν «φεύγει» με τη δίαιτα και χαλάει τις αναλογίες και τη συνολική εικόνα του σώματος.

Λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους μπορεί να δοθεί μόνο με τη λιποαναρρόφηση και ιδανικοί υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν καλή αναλογία βάρους-ύψους και το δέρμα τους παρουσιάζει ελαστικότητα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ότι η λιποαναρρόφηση δεν διορθώνει την κυτταρίτιδα, αντίθετα μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να την επιδεινώνει κιόλας.

Τεχνικές Λιποαναρρόφησης

ΛιποαναρρόφησηΥπάρχουν διάφορες τεχνικές λιποαναρρόφησης και ο Πλαστικός Χειρουργός θα επιλέξει εκείνη που θα εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τη γρηγορότερη ανάρρωση του ασθενούς. Είναι σημαντικό ωστόσο, πριν την επέμβαση, ο γιατρός να γνωρίζει την κατάσταση υγείας του ασθενούς καθώς καρδιολογικά προβλήματα, σακχαρώδης διαβήτης ή κακή κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Λήψη φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά πρέπει να διακόπτονται 1 μήνα πριν την επέμβαση. Η επέμβαση γίνεται με μικρές τομές στο δέρμα, στην περιοχή της λιποαναρρόφησης, όπου τοποθετούνται κάνουλες αναρροφώντας το λίπος που βρίσκεται βαθιά κάτω από το δέρμα.

Η υπερβολική αφαίρεση λίπους πρέπει να αποφεύγεται καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν ασυμμετρίες, «λακκούβες» ή κυματισμοί στο δέρμα. Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη παρουσία αναισθησιολόγου, και δεν απαιτείται παραμονή του ασθενούς στην κλινική εκτός και αν έχουν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες λίπους.

Για την αποφυγή οιδήματος και τη σταθεροποίηση της επέμβασης, οι ασθενείς θα πρέπει να φοράνε ειδικούς «κορσέδες» για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση ώστε οι ιστοί να πάρουν το τελικό τους σχήμα. Σπάνια παρουσιάζονται επιπλοκές όπως αιμορραγία, φλεγμονή ή και αντίδραση στην αναισθησία. Υπαισθησία του δέρματος θα πρέπει να αναμένεται αλλά συνήθως είναι παροδική, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιμένει ή και να είναι μόνιμη. Συνήθως, η επιστροφή στη δουλειά γίνεται σε λίγες ημέρες, αν και υπάρχει πρήξιμο και μώλωπες που τελικά εξαφανίζονται σε περίπου 2 εβδομάδες.

Αποτελέσματα Λιποαναρρόφησης

Το σώμα γίνεται πιο αρμονικό με καλύτερες αναλογίες, ωστόσο οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικές απαιτήσεις και να λαμβάνουν υπόψη ότι πάντα υπάρχουν περιορισμοί. Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται μετά από 6 μήνες και εξαρτάται και από την ποιότητα του δέρματος και την ελαστικότητά του.

ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.