ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Υπηρεσίες Προσώπου

ΡινοπλαστικήΣυχνά το μέγεθος ή και το σχήμα της μύτης είναι αυτό που καταστρέφει την αρμονία και την έκφραση του προσώπου.

Οι σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές της ρινοπλαστικής ωστόσο μπορούν να δώσουν τη λύση.

Ανασχηματίζοντας τη μύτη, την εντάσσουμε αρμονικά ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και αναδεικνύουμε το σύνολο του προσώπου.

Ρινοπλαστική – διόρθωση μύτης

ΡινοπλαστικήΗ διόρθωση μιας προβληματικής μύτης, ως προς την εμφάνιση και τη λειτουργία (αναπνοή), απαιτεί εξειδικευμένο χειρουργό καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται και ταυτόχρονη αντιμετώπιση προβλημάτων στην αναπνοή που μπορεί να οφείλονται στην έσω ρινική βαλβίδα, το διάφραγμα ή τις κάτω ρινικές κόγχες. Αν και δεν υπάρχει ανώτερο όριο ηλικίας, καλό είναι οι ασθενείς να περιμένουν μέχρι την ηλικία των 16, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της μύτης, προκειμένου να κάνουν ρινοπλαστική. Θεωρείται από τις πιο πολύπλοκες επεμβάσεις και γίνεται μόνο σε οργανωμένη κλινική, παρουσία αναισθησιολόγου. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης γίνεται διαμόρφωση των χόνδρων και των οστών της μύτης, ώστε να υπάρξει αισθητική ισορροπία. Αυτό άλλοτε απαιτεί οστεοτομίες, για να φαίνεται η μύτη στενότερη και ευθειασμένη, χόνδρινα μοσχεύματα από το αυτί ή τα πλευρά, για την αύξηση του προφίλ της μύτης, και επανατοποθέτηση του δέρματος και των μαλακών ιστών στην «καινούργια» μύτη.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι τομές γίνονται στον βλεννογόνο της μύτης και δεν φαίνονται. Άλλες φορές η ρινοπλαστική γίνεται με ανοιχτή προσπέλαση, η τομή γίνεται στο στενότερο τμήμα της στυλίδας και τα αποτελέσματα είναι εξίσου ικανοποιητικά. Αν τα ρουθούνια χρειάζεται να στενέψουν, μικρά τμήματα αφαιρούνται και η τομή καμουφλάρεται εύκολα.

Μερικές φορές, θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα διόρθωση και στο πηγούνι για να υπάρξει ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Η διάρκεια της επέμβασης είναι κατά μέσο όρο μία ώρα και η παραμονή του ασθενούς στην κλινική διαρκεί από λίγες ώρες έως ένα 24ωρο.

Παρά την πολυπλοκότητά της η επέμβαση δεν χαρακτηρίζεται από μετεγχειρητικούς πόνους. Δύο ημέρες μετά την επέμβαση αφαιρούνται τα ταμπόν από τη μύτη και μια εβδομάδα μετά αφαιρείται και ο γύψος. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 7-8 ημέρες. Αναπόφευκτα είναι τα πρηξίματα και οι μελανιές, που σταδιακά απλώνονται σε όλο το πρόσωπο, αλλά υποχωρούν γρήγορα. Σπάνια το πρήξιμο, ιδιαίτερα στην κορυφή της μύτης, απαιτεί μέχρι και 8 μήνες προκειμένου να υποχωρήσει εντελώς.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και αναμένεται σε 6 έως και 12 μήνες, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό, πριν την επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό, να έχει κάποιος ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα ήθελε τη μύτη του αλλά επίσης να λάβει υπόψη και το ότι υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί. Ωστόσο, σε συνεργασία με το γιατρό του, που γνωρίζει τις ιδανικές αναλογίες, θα επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣemailskypefacebookinstagram