ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Υπηρεσίες Μαστού

Αυξητική στήθουςΤο γυναικείο στήθος, από τους αρχαίους χρόνους ακόμα αντιμετωπίστηκε ως αντικείμενο λατρείας ή σύμβολο ζωής, ακόμα και σύμβολο ελευθερίας. Για το δυτικό πολιτισμό ωστόσο, το γυναικείο στήθος αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο της θηλυκότητας μιας γυναίκας. Εκφράζει τη σεξουαλικότητά της και τονίζει τη γυναικεία αυτοπεποίθησή της.

Μικρό στήθος ή στήθος που έχει χάσει τον όγκο και το σχήμα του, μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, μετά την κύηση ή με την πάροδο του χρόνου, με την αυξητική των μαστών, μεγαλώνει σε όγκο, αναπλάθεται και παίρνει το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα.

Η μέθοδος είναι από τις πιο πολυσυζητημένες και δημοφιλείς και επιπλέον ασφαλής. Μέριμνα του Πλαστικού Χειρουργού είναι να εξετάσει τους μαστούς και να λάβει υπόψη παράγοντες όπως το σχήμα και το μέγεθος, την ποιότητα του δέρματος και την πτώση των μαστών. Εάν συνυπάρχει και πτώση, θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και ανόρθωση.

Πλαστική στήθους και ενθέματα σιλικόνης

Πλαστική στήθους και ενθέματα σιλικόνηςΤα ενθέματα μπορεί να τοποθετηθούν σε «θήκη» κάτω από τον μυ, πάνω από τον μυ ή τέλος σε συνδυασμό των ανωτέρω (dual plane). Κάθε τεχνική έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και ο γιατρός προτείνει την ενδεδειγμένη για κάθε περίπτωση. Το ίδιο ισχύει και για την τομή μέσα από την οποία θα τοποθετηθεί το ένθεμα της σιλικόνης στο μαστό: από την υπομάστια πτυχή, την θηλαία άλω ή τη μασχάλη.

Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι νεότερης γενιάς, «cοhessive gelsilicone implants», έχουν σταγονοειδές σχήμα και δεν διπλώνουν ούτε πτυχώνουν. Αν επίσης «ανοίξουν», η σιλικόνη μένει στην θέση της χωρίς να «χυθεί» στον μαστό. Η επέμβαση γίνεται μόνο σε καλά οργανωμένη κλινική, συνήθως με γενική αναισθησία και ο χρόνος παραμονής της ασθενούς στην κλινική, είναι το πολύ μία ημέρα. Μετά την επέμβαση, μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της σε 3-7 ημέρες.

ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

    ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.