ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΣΤΙΞΙΑ

Μη Επεμβατικές Θεραπείες

ΜικροδερμοστιξίαΗ Μικρο ή Δερμοστιξία είναι η ιατρική τεχνική κατά την οποία εννίονται στην επιδερμίδα με ειδικό τριχογράφο υποαλλεργικές χρωστικές βιοσυμβατές και βιοδιασπώμενες.

Η εφαρμογή της γίνεται με αποστειρωμένες μικροβελόνες, χρωστικές μίας χρήσης και ειδικά εργαλεία που έχουν ειδικά σχεδιασθεί για την προστασία του δέρματος.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΣΤΙΞΙΑΣ

  • Τριχοστιξία: εφαρμόζεται για την αποκατάσταση και την πύκνωση των μαλλιών
  • Αισθητική Μικροχρωστικότητα: αλλαγή και επαναπροσδιορισμός των φρυδιών, των βλεφάρων και του χείλους
  • Διορθωτική Μικροχρωστικότητα: κάλυψη μικρών ή μεγάλων δύσμορφων ουλών στην δότρια περιοχή των μοσχευμάτων καθώς και κάλυψη ουλών μετά από τραυματισμό στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Κάλυψη και καμουφλάρισμα δύσμορφων ουλών σε διάφορες περιοχές του σώματος. Εφαρμόζεται επίσης στην θηλή και την θηλαία άλω για την βελτίωση της εμφάνισης μετά από γενετικές δυσμορφίες και υποχρώσεις. Σε μικρές περιοχές του δέρματος με αποχρωματισμό λόγω λεύκης. Για την αντιμετώπιση ραγάδων και ουλών – Επανορθωτική Μικροχρωστικότητα: κάλυψη και καμουφλάζ δύσμορφων ουλών και ολική αποκατάσταση θηλής και θηλαίας άλω μετά από μαστεκτομές

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΣΤΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΑΖ

Χρωστικές: Χρησιμοποιούνται φυσικές, βιοσυμβατές και βιοδιασπώμενες χρωστικές

Διάρκεια: Οι χρωστικές απορροφώνται σε 12-24 μήνες

Εργαλεία: Αποστειρωμένα μιάς χρήσης που αποθηκεύουν την χρωστική στην επιφάνεια του δέρματος

FAQ

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;
6-18 μήνες ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, της τεχνικής που εφαρμόζεται, της περιοχής του δέρματος και το είδος της χρωστικής που χρησιμοποιείται.
Η θεραπεία είναι επώδυνη;
Ο πόνος είναι καθαρά υποκειμενικός. Τα εργαλεία και οι λεπτές βελόνες που χρησιμοποιούνται μειώνει στο ελάχιστο την αίσθηση του πόνου κατά την διάρκεια της εφαρμογής.
Τα σημαδάκια διογκώνονται;
Η μικρή διόγκωση στα σημάδια εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα του δέρματος.
Βλάβη στα μαλλιά
Η τριχοστιξία δεν προκαλεί βλάβη στα μαλλιά, αντίθετα δημιουργεί υπεραιμία και σαν συνέπεια έχει παρατηρηθεί ανάπτυξη τριχών στην περιοχή εφαρμογής.

Αντενδείξεις μικροδερματοστιξίας

Όταν το δέρμα είναι ευαίσθητο μπορεί να παρατηρηθεί ερύθημα το οποίο όμως υποχωρεί σε λίγες ώρες. Σε ασθενείς με αρρύθμιστο σακχαρώδη διάβήτη, ενεργή καρδιοπάθεια ή όταν λαμβάνουν αντιπηκτικά η θεραπεία γίνεται σε συνενόηση με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Εξοπλισμός και Εργαλεία

  • Οι θεραπείες της Μικρο Δέρμο και Τριχοστιξίας εφαρμόζονται με ειδικό Τριχογράφο Γερμανικών προδιαγραφών.
  • Ο Τριχογράφος δέχεται μικροσκοπικές βελόνες αποστειρωμένες μιάς χρήσεως.
  • Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται είναι υποαλλεργικές, βιοσυνθετικές και βιοδιασπώμενες.Η διάρκειά τους είναι 12 με 24 μήνες ενώ η επανάληψη ή follow up γίνεται συνήθως μετά 12 μήνες.

Σε αλλεργικά άτομα γίνεται punch test σε συνεργασία με ειδικό αλλεργιολόγο.

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣemailskypefacebookinstagram