ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Υπηρεσίες Προσώπου

ΒλεφαροπλαστικήΜε το πέρασμα του χρόνου τα βλέφαρα χαλαρώνουν, το βλέμμα δείχνει βαρύ και η όψη του προσώπου «θλιμμένη» και κουρασμένη. Επίσης, για λόγους που δεν είναι γνωστοί υπάρχουν περιπτώσεις που παρουσιάζουν λιπόπτωση, στα κάτω βλέφαρα, γύρω στην ηλικία των 30.

Η βλεφαροπλαστική δίνει τη λύση, διορθώνει τη βλεφαροχάλαση στα άνω και τη λιπόπτωση στα κάτω βλέφαρα.

Βλεφαροπλαστική

Αν στα άνω βλέφαρα η βλεφαροχάλαση συνοδεύεται με χαλάρωση του μετώπου, κουρασμένο και άγριο βλέμμα, τότε η ενδεδειγμένη επέμβαση είναι συνδυασμός με eyebrow lift. Το πρόσωπο ανανεώνεται, παίρνει μια πιο φρέσκια και ευχάριστη όψη.
Επιπλέον, για να «σβήσουν» οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια όπως «το πόδι της χήνας», το χημικό peeling ή το laser resurfacing, εφαρμόζονται κατά περίπτωση.

ΒλεφαροπλαστικήOι «μαύροι κύκλοι» κάτω από τα μάτια μπορούν να διορθωθούν με make up ή με χημικό peeling. Η «βύθιση» του βλεφάρου κάτω από τα μάτια, μπορεί να διορθωθεί με μόσχευμα λίπους, με midface-lift ή καλύτερα με ανακατανομή του λίπους (redraping) στο κάτω βλέφαρο και συνδυασμό με βλεφαροπλαστική.

Είναι σημαντικό πριν την επέμβαση να δοθεί πλήρες ιστορικό της υγείας του ασθενούς καθώς η υψηλή αρτηριακή πίεση, η θυρεοειδοπάθεια ή ο διαβήτης είναι καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Επίσης, αλλεργίες ή το σύνδρομο του «στεγνού ματιού» (dry eye syndrome), θα πρέπει να αναφέρονται πριν την επέμβαση ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Η ηλικία, η λιπόπτωση και η περίσσεια του δέρματος στο κάτω βλέφαρο θα καθορίσουν και το είδος της τομής. Υπάρχουν δυο διαφορετικές προσπελάσεις (τομές) για την κάτω βλεφαροπλαστική.

ΒλεφαροπλαστικήΗ πρώτη χρησιμοποιεί μια εξωτερική και η δεύτερη μια εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα. Η εξωτερική τομή στο κάτω βλέφαρο, κρύβεται συνήθως καλά κάτω από τις βλεφαρίδες και μέσω της τομής αυτής γίνεται η αφαίρεση του δέρματος και του λίπους. Το λίπος στο κάτω βλέφαρο μπορεί να επανατοποθετηθεί σε σωστή θέση (redraping) προκειμένου να δώσει μια πιο φυσιολογική εικόνα. Υπάρχουν επίσης, συμπληρωματικές τεχνικές όπως η κανθοπηξία που εφαρμόζονται για να διορθώσουν προβλήματα όπως η χαλάρωση του κάτω βλεφάρου, το sclerar show ή το εκτρόπιο. Στο άνω βλέφαρο γίνεται εκτομή της περίσσειας λίπους και δέρματος με τομή που «κρύβεται» στη φυσιολογική πτυχή του βλεφάρου, καμουφλάρεται πολύ εύκολα και δεν φαίνεται.

Επέμβαση βλεφαροπλαστικής

Η επέμβαση γίνεται σε καλά οργανωμένη Κλινική, συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη, παρουσία Αναισθησιολόγου και η παραμονή στην κλινική είναι μόνο κάποιες λίγες ώρες.

Μετά την επέμβαση, τα μάτια μπορεί να είναι ευαίσθητα στο φως και να συνυπάρχει ξηροφθαλμία και δακρύρροια. Επίσης, ίσως παρουσιασθεί προσωρινά διπλωπία και βλεφαρόπτωση. Το μετεγχειρητικό οίδημα (πρήξιμο στα μάτια) υποχωρεί σε λίγες ημέρες αλλά μπορεί να επιμένει για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθεις δραστηριότητές τους μετά από 7-10 ημέρες.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και οι τομές δύσκολα φαίνονται, το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και η όψη πιο νεανική.

ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.