ΕΛΙΕΣ – ΣΠΙΛΟΙ

Υπηρεσίες Σώματος

Χειρουργική αφαίρεση δερματικών βλαβών και σπιλών

Τα περισσότερα άτομα που ανήκουν στη λευκή φυλή, έχουν στο δέρμα τους «ελιές», κύστεις και σπίλους που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι καλοήθεις. Πολύ σπάνια εξελίσσονται σε κακοήθεις και σε ποσοστό μικρότερο του 5%.

Η καλύτερη θεραπεία σε όλες αυτές τις καλοήθεις δυσπλασίες του δέρματος είναι η συχνή παρακολούθηση. Αν ένα προϋπάρχον μόρφωμα του δέρματος ξαφνικά μεγαλώσει, αλλάξει σχήμα ή χρώμα και γίνει μαύρο, τότε επιβάλλεται επίσκεψη στο γιατρό, αφαίρεση και βιοψία.

Αφαίρεση ελιών – αφαίρεση σπίλων

Πιο συχνές μέθοδοι για την αφαίρεση των σπίλων είναι η χειρουργική, το shaving (δηλαδή το «ξύσιμο» της βλάβης), η κρυοπηξία, η αφαίρεση με laser ή με ηλεκτροδιαθερμία. Αυτού του είδους οι επεμβάσεις γίνονται με τοπική αναισθησία, διαρκούν λίγο χρόνο και μπορεί να γίνουν και στο Ιατρείο.

Το δέρμα μένει «καθαρό» και το σημάδι από την επέμβαση είναι μια λεπτή γραμμή στη θέση της αρχικής εκτομής. Μπορεί ωστόσο να είναι περισσότερο εμφανές αν η επούλωση δεν είναι φυσιολογική ή η βλάβη μεγάλη. Συνήθως οι καλοήθεις βλάβες που αφαιρούνται δεν θα επανεμφανιστούν.

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.