ΜΕΙΩΣΗ & ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Υπηρεσίες Μαστού

Μείωση, Ανόρθωση ΜαστώνΜεγάλο και βαρύ στήθος που συχνά προκαλεί πόνο στον αυχένα, τους ώμους ή τη ράχη, είναι προβλήματα που οδηγούν στην απόφαση για μείωση των μαστών.

Με τη μειωτική των μαστών αφαιρείται περίσσια δέρματος και μαστού, η θηλή μεταφέρεται πιο ψηλά και το στήθος παίρνει το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Αν η ασθενής είναι υπέρβαρη, πιθανόν να χρειαστεί να χάσει βάρος προηγουμένως.

Αν και η μείωση των μαστών μπορεί να γίνει στην εφηβική ηλικία ή και πριν την κύηση, συνιστάται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και η κυοφορία, επειδή υπάρχει κίνδυνος διαταραχής της γαλακτοφορίας.

Μέθοδοι μείωσης στήθους

Μέθοδοι μείωσης στήθουςΠριν την επέμβαση, ο γιατρός εξετάζει προσεκτικά το μέγεθος και το σχήμα των μαστών, την ποιότητα του δέρματος και τη θέση του συμπλέγματος θηλής και θηλαίας άλω. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι και τομές που χρησιμοποιούνται για τη μειωτική των μαστών. Η παραδοσιακή μέθοδος μείωσης του στήθους περιλαμβάνει 3 τομές: μία γύρω από την θηλαία άλω, άλλη μία από το κατώτερο σημείο της άλω μέχρι την υπομάστια πτυχή και άλλη μία κατά μήκος της υπομάστιας πτυχής.

Ωστόσο είναι δυνατόν, ανάλογα με το είδος του μαστού, να απαληφθεί η τομή κατά μήκος της υπομάστιας πτυχής. Ο γιατρός θα εκτιμήσει και θα πληροφορήσει την ασθενή ποια μέθοδος είναι η καλύτερη για εκείνη. Κατά την επέμβαση γίνεται εκτομή δέρματος και μαστού, το σύμπλεγμα θηλής /θηλαίας άλω μεταφέρεται πιο ψηλά και ο υπόλοιπος μαστός πιέζεται προς τα μέσα. Οι κινήσεις αυτές δίνουν στον μαστό ένα νέο σχήμα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, και προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα, αφαιρείται λίπος με λιποαναρρόφηση.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή στην κλινική για μία ημέρα.

ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.