ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Υπηρεσίες Σώματος

ΚοιλιοπλαστικήΧαλάρωση στην κοιλιά που εμφανίζεται συνήθως μετά από εγκυμοσύνη, μεγάλη απώλεια βάρους, έλλειψη άσκησης που συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών αλλά και λόγω ηλικίας αντιμετωπίζεται εύκολα από τον πλαστικό χειρούργο Παντελή Βάλβη με κοιλιοπλαστική.

Η αποκατάσταση της επίπεδης κοιλιάς γίνεται με χειρουργική αφαίρεση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος με ταυτόχρονη μετάθεση του ομφαλού προς τα πάνω. Αν έχει προηγηθεί “καισαρική”, χρησιμοποιείται η ίδια τομή και δεν δημιουργούνται νέες ουλές στο σώμα. Συνήθως, συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση αν υπάρχει τοπικό πάχος ιδιαίτερα στα πλάγια (love handles).

Κοιλιοπλαστική

Είναι σημαντικό πριν την επέμβαση, ο γιατρός να γνωρίζει την κατάσταση υγείας του ασθενούς καθώς καρδιολογικά προβλήματα, σακχαρώδης διαβήτης ή κακή κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Λήψη φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά πρέπει να διακόπτονται 1 μήνα και άλλων όπως αντιπηκτικά 10 ημέρες πριν την επέμβαση.

Η κοιλιοπλαστική τις περισσότερες φορές απαιτεί γενική αναισθησία, σε ορισμένες όμως περιπτώσεις που δεν χρειάζεται συμπλησίαση των μυών μεταξύ τους και μετάθεση του ομφαλού, μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη παρουσία Aναισθησιολόγου (marriage abdominoplasty). Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη Kλινική και απαιτείται παραμονή του ασθενούς τουλάχιστον 1 ημέρα.

Μετά την επέμβαση μπορεί να παρουσιασθεί υπαισθησία αλλά υποχωρεί με το χρόνο. Σπανιότερα παρουσιάζονται δυσκοιλιότητα, οίδημα (πρήξιμο), ή αιμάτωμα (συγκέντρωση αίματος κάτω από το δέρμα), ενώ προβλήματα με την επούλωση παρουσιάζονται ιδιαίτερα σε καπνιστές. Ο πόνος μετά την επέμβαση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και συνήθως υποχωρεί με ήπια αναλγητικά όπως Depon ή Ponstan. Οι ασθενείς επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή μετά από 2 εβδομάδες και στη δουλειά τους μετά από 3 εβδομάδες.

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται συνήθως 6-12 μήνες μετά την επέμβαση. Η ουλή της κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμη αλλά δύσκολα φαίνεται καθώς γίνεται συνήθως κάτω από το όριο του εσωρούχου.

ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

Παντελής Βάλβης

ΥΠΗΡΕΣΙΑ "ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΕ"

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ιατρική πληροφόρηση ή ενημέρωση. Παρακαλώ αφήστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣemailskypefacebookinstagram